Hyggeboller med fiber og superfood

Print opskrift

 
 
3 dl. Flaxblanding med cacao og lucuma
2 dl. Hampefrø
1 dl. Cacaonibs
2 dl. Havregryn
2 dl. Syrnet mælkeprodukt
½ liter lunkent vand
1 pk. Gær
1 lt. mel efter eget valg
2 spks. Arganolie
Salt og sukker
 



 
For at opnå det bedste resultat benyttes en røremaskine.
Smulder gæren ud i vandet og tilsæt et syrnet mælkeprodukt og olie.
Tilsæt herefter flaxblanding, hampefrø, havregryn og cacaonibs og rør det sammen.
Så skal melet i lidt efter lidt, og kun nok til at du opnår en klæg masse. Lad røremaskinen køre i 7-10 min. Så melet bliver arbejdet godt ind i massen og derved får absorberet væden, og bollerne derved ikke bliver til ”kanonkugler”.
 
Når dejen er færdig, klister den ikke til din hånd, men kan lige præcis slippe.
 
Rul bollerne ud i den ønskede størrelse og lad dem hæve i ca. 20 min.
Bag dem ved 180 grader i 15-20 min. Afhængig af størrelsen.