RAW Cacao Nibs espresso brownies

3 Spsk. lunkent vand

1 Spsk. UNIK Hørfrømel

1 dl. sorghum mel ( kan erstattes med hvedmel, hvis kagen ikke skal være glutenfri )

1/2 dl. havremel

1 1/4 dl. UNIK Coco sukker

1/2 dl. usødet cacaopulver

1/2 teske bagepulver

En knivspids salt

1 dl. mandel-, soya- eller rismælk

75 ml. stærk kaffe eller espresso ( kold )

1/3 dl. UNIK Kokosolie, koldpresset

75 gram fint revet sødt æble

Skrab af én vaniljestang

1 dl. UNIK Cacao Nibs

 

  1. Forvarm ovnen til 160 grader og drys let en smurt bageplade, med UNIK Hørfrømel.
  2. Bland hørfrø og varmt vand i en lille skål, som stilles til side.
  3. I en stor skål, blandes mel, sukker, cacaopulver, bagepulver og salt.
  4. I en mellem størrelse skål, røres vegetabilsk mælk, kaffe/espresso, olie, revet æble, vanilje og hørfrøblandingen fra pkt. 2.
  5. Rør de våde og de tørre ingredienser sammen, til blandingen er lind og blød. Herefter vendes Cacao Nibs forsigtigt i ( Gem lidt til pynt..)
  6. Blandingen hældes i en dyb bageplade, beklædt med bagepapir, og bages 25-35 min. Kagen bør ikke bages for længe, den skal være let fugtig og “ al dente “ ( test evt. med en tandstikker, i midten af kagen, efter ca. 20 min…når kagen er færdigbagt, bør der kun være en smule fugtig dej på stikkeren )
  7. Sæt bagepladen til afkøling på en rist og lad brownierne køle af i mindst 30 min. før de skæres i den ønskede størrelse.