Hvor bruges Glucomannan
Glucomannan er en vandopløselig kostfiber, der bliver udvundet fra Konjak-rod, hvilket har den latinske betegnelse Amorphophallus Konjac.
Den friske konjak-rodfrugt indeholder gennemsnitligt ca. 15% tørstof, hvoraf 64% af tørstoffet er glucomannan og 30% er stivelse.
Konjak-glucomannans store udbredelse i EU og Danmark skyldes primært følgende:
Shirataki-nudler, spaghetti osv. er lavet af mel af konjakrod. Konjakrod (Amorphophallus Konjac) er ikke særlig kendt i Danmark, men bruges i nogle typer kosttilskud, slankepiller m.m. Grunden til, at den ikke har været brugt meget i Danmark, skal nok findes i, at den vokser i subtropiske klimaer og ofte på bjergsider i 800-1500 meters højde.
Konjac-svampen er også lavet af glucomannan-fiber, som har en let peeling-effekt på huden. Svampen vinder mere og mere frem, da den er meget skånsom for huden og 100% nedbrydelig.
Den stammer oprindeligt fra Østasien, hvor den har været og bruges meget i blandt andet Japan, Indonesien og dele af Kina. Specielt i Japan har man spist den i flere hundrede år.
Roden bruges ikke kun til shirataki-nudler, men også til f.eks. gelé, traditionel kinesisk medicin, vegetarudgaver af skaldyrskød og mel.
- Godt alternativ til glutenallergikere.
- Et nemt produkt at arbejde med og smagsløst, hvilket giver forbrugerne mulighed for at give det smagen til deres ret.