Hvor bruges Glucomannan

Glucomannan er en vandopløselig kostfiber, der bliver udvundet fra Konjak-rod, hvilket har den latinske betegnelse Amorphophallus Konjac.

Den friske konjak-rodfrugt indeholder gennemsnitligt ca. 15% tørstof, hvoraf 64% af tørstoffet er glucomannan og 30% er stivelse.

Konjak-glucomannans store udbredelse i EU og Danmark skyldes primært følgende:

Shirataki-nudler, spaghetti osv. er lavet af mel af konjakrod. Konjakrod (Amorphophallus Konjac) er ikke særlig kendt i Danmark, men bruges i nogle typer kosttilskud, slankepiller m.m. Grunden til, at den ikke har været brugt meget i Danmark, skal nok findes i, at den vokser i subtropiske klimaer og ofte på bjergsider i 800-1500 meters højde.

Konjac-svampen er også lavet af glucomannan-fiber, som har en let peeling-effekt på huden. Svampen vinder mere og mere frem, da den er meget skånsom for huden og 100% nedbrydelig.

Den stammer oprindeligt fra Østasien, hvor den har været og bruges meget i blandt andet Japan, Indonesien og dele af Kina. Specielt i Japan har man spist den i flere hundrede år.
Roden bruges ikke kun til shirataki-nudler, men også til f.eks. gelé, traditionel kinesisk medicin, vegetarudgaver af skaldyrskød og mel.

  1. Godt alternativ til glutenallergikere.
  2. Et nemt produkt at arbejde med og smagsløst, hvilket giver forbrugerne mulighed for at give det smagen til deres ret.