- For at opnå det bedste resultat benyttes en røremaskine.
- Smulder gæren ud i vandet og tilsæt et syrnet mælkeprodukt og olie.
- Tilsæt herefter flaxblanding, hampefrø, havregryn og cacaonibs og rør det sammen.
- Så skal melet i lidt efter lidt, og kun nok til at du opnår en klæg masse. Lad røremaskinen køre i 7-10 min., så melet bliver arbejdet godt ind i massen og derved får absorberet væden, og bollerne derved ikke bliver til ”kanonkugler”.
- Når dejen er færdig, klister den ikke til din hånd, men kan lige præcis slippe.
- Rul bollerne ud i den ønskede størrelse og lad dem hæve i ca. 20 min.
- Bag dem ved 180 grader i 15-20 min. – afhængig af størrelsen.
Ingredienser
Cacaonibs og Lucuma-hyggeboller med fiber og superfood
-
Det skal du bruge:
3 dl. flaxblanding med cacao og lucuma
2 dl. hampefrø
1 dl. cacaonibs
2 dl. havregryn
2 dl. syrnet mælkeprodukt
½ liter lunkent vand
1 pk. gær
1 lt. mel efter eget valg
2 spks. arganolie
Salt og sukker