- Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt syrnet mælk og salt. Tilsæt hørfrømelet, boghvedemelet og halvdelen af rugmelet.
- Rør dejen sammen i ca. 3-4 minutter, hvorefter du tilsætter resten af melet, så du har en lind masse.
- Du kan, hvis du har lyst, tilsætte ekstra kerner.
- Kommes i forme og bages ved 180 i ca. en time og tyve minutter. Husk at prikke med en træpind for at se, om dejen slipper.
- Tag det ud og lad det køle i ca. en time, før du skærer skiver
Ingredienser
Fiberrugbrød med hørfrø og boghvede
-
Det skal du bruge:
100 gr. boghvede og aronia.
100 gr. hørfrø, æble, solsikke
500 gr. rugmel
3,5 dl. lunkent vand
1 dl. syrnet mælkeprodukt (skyr, kvark, kærnemælk)
25 gr. gær
Salt
Evt. lidt surdej.