Hemmeligheden bag teksturen i denne sjældne ris blev fundet af bønder i det asiatiske land Laos, hvorfor sorten allerede blev dyrket i tidsperioden Kha. Der er således tale om en oldtidsris, der virkelig rummer en fantastisk historie. Kreeret ved at sammenkoble tre forskellige rissorter, står denne Laos-ris meget stærkt smagsmæssigt.
Denne ris er velegnet til risotto pga. de klæberis, som er i blandingen.
Tilberedning: Skyl risene under koldt vand.
1 del ris til 2 dele vand.
Kog risen i letsaltet vand under låg i ca. 25 min.
Serveringsforslag: 75 gr. pr. person
Ingredienser: sorte ris, hvide langkornet ris og klæberis
Næringsindhold pr. 100 gr:
Energi 1542 kJ / 363 kcal
Fedt 1,5 gr.
-heraf mættet fedtsyrer 0,4 gr.
Kulhydrater 79 gr.
-heraf sukkerarter 0 gr.
Protein 8 gr.
Salt <0,01 gr.
Oprindelsesland: Laos