- Forvarm ovnen til 160 grader og drys let en smurt bageplade med UNIK Hørfrømel.
- Bland hørfrø og varmt vand i en lille skål, som stilles til side.
- I en stor skål blandes mel, sukker, cacaopulver, bagepulver og salt.
- I en mellemstørrelse skål røres vegetabilsk mælk, kaffe/espresso, olie, revet æble, vanilje og hørfrøblandingen fra pkt. 2.
- Rør de våde og de tørre ingredienser sammen, til blandingen er lind og blød. Herefter vendes Cacao Nibs forsigtigt (Gem lidt til pynt…)
- Blandingen hældes i en dyb bageplade, beklædt med bagepapir, og bages 25-35 min. Kagen bør ikke bages for længe; den skal være let fugtig og “al dente“ (test evt. med en tandstikker i midten af kagen, efter ca. 20 min… når kagen er færdigbagt, bør der kun være en smule fugtig dej på stikkeren).
- Sæt bagepladen til afkøling på en rist og lad brownierne køle af i mindst 30 min. før de skæres i den ønskede størrelse.
Ingredienser
RAW Cacao Nibs espresso brownies
-
Det skal du bruge:
3 spsk. lunkent vand
1 spsk. UNIK Hørfrømel
1 dl. sorghummel (kan erstattes med hvedemel, hvis kagen ikke skal være glutenfri)
1/2 dl. havremel
1 1/4 dl. UNIK Coco sukker
1/2 dl. usødet cacaopulver
1/2 teske bagepulver
En knivspids salt
1 dl. mandel-, soya- eller rismælk
75 ml. stærk kaffe eller espresso (kold)
1/3 dl. UNIK Kokosolie, koldpresset
75 gram fintrevet sødt æble
Skrab af én vaniljestang
1 dl. UNIK Cacao Nibs