Information

Argan-olie til madlavning – økologisk 250 ml.

Produktbeskrivelse

Argan-olie til madlavning er et nyere fænomen i Danmark, men i Marokko har argan-kerner og den deraf-udvundne olie været kendt i hundredevis af år. Olien fremstilles af de kerner, der sidder inde i frugterne fra Argantræet og har en mild, nøddeagtig smag, som minder en smule om hasselnødder og cashewnødder.

Argan-olie til madlavning egner sig godt som smagsforstærker i retter, der allerede indeholder nødder eller har en nøddeagtig aroma. Farven er gul og minder en smule om rav.

Sådan kan du bruge argan-olie til mad

Generelt kan du bruge arganolie til mad i de situationer, du ellers ville have brugt olivenolie, som f.eks over
• grøn salat
• tomatsalat
• pasta
• godt brød

Argan-olie anvendes til kold madlavning

Argan-olie til madlavning bør benyttes kold og egner sig ikke til stegning og bagning, da den, ligesom olivenolie, nemt brænder på. Derudover kan opvarmning af koldpressede olier, som eksempelvis argan-olie til madlavning, omdanne de “sunde” umættede fedtsyrer til de usunde transfedtsyrer.

Spis kun argan-olie fremstillet til mad

Vær opmærksom på, om den argan-olie, du har på hylden, rent faktisk er til madlavning. Der findes nemlig to typer argan-olie – den kosmetiske og den spiselige.

Argan-olie til madlavning er fremstillet af ristede argankerner, hvilket sikrer, at uønskede indholdsstoffer i kernerne som genererer den menneskelige fordøjelse er blevet brændt af under processen. Spis derfor som udgangspunkt ikke argan-olie udviklet til kosmetisk brug.

Inspiration:

Hyggeboller med fiber og superfood


Næringsindhold pr. 100 gr.:
Energi: 3600 kj / 900 kcal
Fedt: 100 gr. 

– heraf mættede fedtsyrer: 20 gr.

Flere produkter fra

Se alle produkter
Se alle produkter