Quinoa har været dyrket i sydamerikanske omkring Andesbjergene i mere end 7.000 år og er en af verdens ældste afgrøder. Quinoa er velegnet som tilbehør til middagsretter, i supper, salater og erstatning for f.eks. ris.
Denne variant med hvid, rød og sort quinoa ser fantastisk ud imadlavningen.
• Kilde til protein – mindst 12 % af energiindholdet i fødevaren er fra proteiner
• Kilde til fibre – indeholder mindst 3 g fibre pr. 100 g eller mindst 1,5 g fibre pr. 100 kcal
• Højt fibreindhold – indeholder mindst 6 g fibre pr. 100 g eller mindst 3 g fibre pr. 100 kcal
Tilberedning:
Skyl quinoaen under rindende vand. Brug 1 del quinoa til 2 dele vand. Kog quinoaen i ca 15. min. ved lav varme.
Ingredienser: Quinoa hvid, rød og sort
Oprindelsesland: Peru
Opbevaring: tørt og ikke i direkte sollys. Luk posen ordenligt efter brug.
Næringsindhold pr. 100gr.:
energi 1580 kj / 370 kcal
fedt 5,2 gr.
-heraf mættede fedtsyre 0,7 gr.
kulhydrater 67,8 gr.
-heraf sukker arter 0 gr.
kostifibre 6,5 gr.
protein 14,4 gr.
salt 5 mg.




